Receta

Brinjë qingji aromatike

Mund të shijoni mishin e qengji në zgarë edhe brenda shtëpisë tuaj, duke përdorur disa teknika gatimi. Brinjë qingji aromatike

Përgatitja:

  1. Për të përgatitur gjalpin e aromatizuar, prisni rozmarinën, trumzën, borzilokun dhe një thelpi hudhër.
  2. Përziejeni gjalpin me erzat e prera, mbështilleni me qese kuzhine në formë role-je dhe vendoseni në frigorifer në temperaturë të ulët.
  3. Me një furçe lyeni brinjët e qengjit nga të gjitha anët me gjalpin e përgatitur.
  4. Vendosni një tigan zgarë në zjarr të ngrohet, ndërkohë prisni patatet.
  5. Vendosni brinjët në zgarë dhe pasi të kenë marrë pak ngjyrë e të kenë lëshuar lëng, vendosi dhe patatet të cilave u shtoni kripë e piper.
  6. Gatuajini për 10 minuta, pastaj lëreni mishin të pushojë rreth 8 minuta.
  7. Më pas futeni në furrë mishin bashkë me patatet për 7 minuta në 180 gradë, duke pasur kujdes që mishi të mos thahet.
  8. Shërbejini të ngrohta së bashku me patatet.

Përbërësit:

  • 4 brinjë qingji
  • 1 kokërr patate
  • kripë
  • piper
  • trumëz
  • rozmarinë
  • 100 gr gjalpë
  • 3 gjethe borzilok
  • 1 degë rozmarinë
  • 2 degë trumëz
  • 3 thelpinj hudhër